Ronaldos nya reklam för PokerStars

Cristiano Ronaldo är så klart en av världens största idrottsstjärnor genom alla tider. 31-åringen har haft succésäsonger varje år sedan han slog igenom i Manchester United som 18-åring. Det är det inte många som man kan säga det om.

Ronaldo är också en av världens mest genomslagskraftiga personer i marknadsföringssammanhang. Det är det inget snack om. Jag såg en artikel som noterade att mer eller mindre alla Ronaldos kroppsdelar är involverade i någon form av reklamkampanj. Till och med hans kinder. Mycket bisarrt, men sant. Ronaldo är också reklamgubbe för spelbolaget PokerStars. Det får han förmodligen extremt mycket betalt för. Men det hör inte hit. Ronaldo har gjort en ny reklamfilm för PokerStars nya spelformat som de kallar för Beat The Clock. 

PokerStars skriver såhär om reklamfilmen: ”Up for a game but short on time? If you love the excitement of tournament poker but are looking for a quick game that will only last a few minutes, then Beat the Clock is for you. Each tournament ends when the clock hits five minutes, at which point the prize pool is divided between all remaining players.” Beat The Clock tycker jag verkar ganska kul. Jag har inte spelat det än, men jag tänkte köra igång snart. Spelformatet handlar om att man ska spela i ett ZOOM-format och där man ska försöka överleva med så mycket marker som möjligt. Man börjar bara med 12,5 blinds och blindarna höjs varje minut.

Om man har marker kvar efter fem minuter vinner man pengar beroende på hur mycket marker man har kvar. Så man premieras om man spelar aggressivt. Jag tycker i alla fall att det låter som ett roligt spelformat. Om man har tur så kanske man får spela mot Ronaldo själv också. Han har ju som sagt ett avtal med PokerSars och ibland så spelar han själv på sajten.